onsdag 7 juli 2010

Creamycaramelcrunch


Efter ett par dagar med teckning, skisser och målande i skolan är kreativiteten explosiv. Andra veckor ligger den och vilar, vissa veckor kan man ge den uppmärksamhet, låta skapandet vara den stora del av varelsen som det faktiskt är! Vi är ALLT när vi inser att kreativiteten är en otrolig väg att nå sanning! Logistik och måsten, släng er i väggen, jag släpper er fria!

Mitt hjärta och min kreativitet är mina sanna vägledare, jag litar på er<3>

Njutning och vila är återhämtning för själ och kropp. Att tillverka en ny härlig Rawchokladbit är därför ett himla bra recept! Långa namn är också kul! Med Fabian här på Öland är det en extra rolig utmaning att hitta en god kombination som kan ersätta en de kommersiella bitarna på Icahyllan... Alltid kul att så ett frö och visa vad man kan göra hitta på med dadlar, konstiga pulver och ickeupphettade råvaror. Vad sägs om;


CreamyCaramelCrunch avec peanuts


Till två heavenly "bars" behövs följande;
  • 3 små blötlagda dadlar
  • 2 msk krossade jordnötter
  • 2 msk kallpressat kokosfett
  • 3 msk raw blockshoklad
  • 1 msk Mesquitepulver*
  • 1 tsk agave sirap
  • 0.5 tsk limesaft
  • en gnutta himalayasalt
Mixa dadlarna tillsammans med lite av blötläggningsvattnet (i detta fall fixat med en gaffel vilket nog är lättast när det handlar om en så liten mängd). Rör ner jordnötterna, Mesquitepulvret, kokosfettet som du smält över vattenbad och agavesirapen. Sist kommer limesaften och pyttelite salt som bryter mot det maffigt karamelliga. Rör detta till en jämn och krämig smet som du sedan formar till valfri form och hivar in en stund i kylen.

Smält chokladet försiktigt över vattenbad så att det ej blir varmare än 42 grader och häll det över nötkaramellblandningen som nu stelnat lagom mycket.

Garnera! I detta fall med skalat hampafrö och kakaobönor.

Omdömet var ordlöst!

Jag vet en som numer aldrig skulle välja Snickers framför denna härligheten! True Bliss<3
Underbart underbart gott och görs definitivt snart igen med ny nötkomination!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...