torsdag 6 maj 2010

Grönt är skönt(E)


Regnet renar jorden och blåsten välkomnar nya vindar. Idag händer det massor i Vickleby.
Förändring och utveckling hålls hand i hand. En kärleksdans i balans...


Morötterna från stukan njuts av i fulla drag. Tillsammans med kirskål och nässlor fyller de kylen och inbjuder till nya kreationer och smaksensationer. Som denna underbara paj vi tillagade för några dagar sedan. Det var så god att den till och med var uppe på repris när vackra syster Natalie hälsade på<3
Kirskålen som vi ser som ogräs, fördes faktiskt in i Sverige av munkar som en nytto och medicinalväxt. Det sades att den botade gikt och användes flitigt som medicin. Var försvann den kunskapen?! Vi fortsätter på deras väg och tar in den i köket igen!
  • Kirskål
  • 2 myskanksägg
  • havregrädde
  • morötter
  • muskot, himalayasalt, svartpeppar och kummin
Fräs ghee och lök efter tycke tillsammans med hela kumminfrön. Tillsätt ca 2 l sköljd och hackad kirskål. Det tar en stund innan vätskan från de gröna bladen försvunnit så låt det stå på svag värme. Krydda med salt, muskotnöt och svartpeppar

Riv 3 st morötter och tryck ut dem i en pajform, torka i ugnen ca 15min beroende på hur tjockt lagret är.

Vispa ihop ägg och havregrädde och häll den över kirskålen som nu ligger i "pajskalet".

Dekorera med några vackra rödplister (ät dem också!)

Om AnnaPurne<3

Underbara Jord!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...