lördag 22 maj 2010

FödelsedagsFröjd(E)


Ogrässyster fyllde år, det var sommarens första dag och
överallt trampade barfotafötter på ljummen jord.


En dag som börjar sång, lyckönskningar och Raw food-tårta bildar goda förutsättningar för ett kärleksfullt balanserat sinne. Det i sin tur öppnade upp för njutbara stunder i samklang med naturens under. Vi tar vara på vår tid... Syrenerna blommar om några klockslag, vårluft byts mot sommarhetta och äppelblom tar vid efter körsbärsblom. det går undan men vi är där för att SE och KÄNNA<3

Födelsedagsfröjd
  • Blötlägg 8st dadlar i ca 4h (beroende på konsistens)
  • Tänk på att Kokossmöret, Kakaosmöret och Blockchokladen är Raw (Levande föda/ ej upphettat). Smält den därför mycket varsam i vattenbad under omrörning så att det inte överstiger 42 grader.
Botten:
  • 1 dl blandade cashews, pumpakärnor och hasselnötter- mortlade till smulor.
  • 1.5 msk blötläggningsvatten fr dadlarna
  • 1 dryg tsk Mesquitepulver
  • 1 liten nypa Himalayasalt
  • 1 msk Kokossmör (smält och blanda med resten)
Tryck ut massan i en form med plastfolie emellan och ställ i kylen.

Chokladmousse:
  • 4 st blötlagda och mosade Dadlar
  • 1 st mosad Avocado
  • 3msk blockchoklad (smält och blanda med fruktmoset)
  • 2msk kokossmör (smält och blanda med fruktmoset)
  • 1.5 tsk Agavesirap
Rör ut chokladmoussen över den stelnade botten

Sylt:
  • 4 st mosade dadlar
  • 1 msk physilliumfrö (bindande effekt)
  • 2 msk hallon
  • 2 msk Kakaosmör (smält och blanda med övrigt)
Häll sylten över tårtan och ställ i kylen. I detta fall stod tårtan kyld över natten men det hade räckt med ca 2h. Det är sylten som är i störst behov av kylan för att riktigt stanna där den ska!

Moussen fick en fantastiskt äkta chokladsmak som var fyllig och god tillsammans med den lite syrligare med otroligt smakrika sylten. Botten med nötter och Mesquite grundade väl med karamellig och ganska bastant upplevelse. Toppa med Kakaobönskross!

Frukost och födelsedagsfröjd på en och samma gång!

Sol och ogräs
Kärlek
Elenore


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...