En solskenshistoria full av fibrer, vitaminer, mineraler och protein. Jordiga smaker av Mandel och Muskot, en förnimmelse av Nektar och Blommor från Bipollen. Ingefära & Citruschrunch toppar verket gjort av naturen!

Att vakna, och möta naturen med en öppen famn är lycka! Kanske är jag fortfarande i en liten smekmånad sedan jag flyttade till Andalusien men denna lycka forsar verkligen genom varje sekund! Fågelkvittret är där ständigt, som en salig bakgrundston till luften som andas värme!
Därför, efter att ha överexponerats för filmen "Vicky, Christina, Barcelona" fann jag mig själv sätta gårdagskvällen i facket "balmy summer nights". Ett uttryck som jag i övrigt inte har varit så förtjust i men vad ska man säga när temperaturen ligger hög och värmande klockan 22.00?
Några vackra, ludna småfrukter i växandets process
Därför, efter att ha överexponerats för filmen "Vicky, Christina, Barcelona" fann jag mig själv sätta gårdagskvällen i facket "balmy summer nights". Ett uttryck som jag i övrigt inte har varit så förtjust i men vad ska man säga när temperaturen ligger hög och värmande klockan 22.00?

Så, Mispelfrukten och jag, vi har inte träffats tidigare vill jag minnas. Mispelträdet hade stor betydlese i Syd och Centralamerika och var även vanlig i England under 1600-1700talet. Frukten har mycket fibrer, A-vitamin, vitamin B6 och mineralerna kalium och magnesium.
Här på tomten står ett ståtligt, bulligt sådant träd med små kart som ännu ej är mogna på ett par veckor. Här finns dock inlagda från föregående år som smakar fantastiskt! Som en riktigt mogen aprikos med en övertagande mandelsmak (på grund av kärnan). Jag antog utmaningen att använda dessa i en Raw Food dessert, självklart! Så roligt att leka med nya ingredienser!
Här på tomten står ett ståtligt, bulligt sådant träd med små kart som ännu ej är mogna på ett par veckor. Här finns dock inlagda från föregående år som smakar fantastiskt! Som en riktigt mogen aprikos med en övertagande mandelsmak (på grund av kärnan). Jag antog utmaningen att använda dessa i en Raw Food dessert, självklart! Så roligt att leka med nya ingredienser!
Resultatet lagom till fredagskvällen blev mitt första experiment med algen Irish moss ( kallas Karragenalg på svenska) Den går att jämföra med gelatin eller agar agar och fungerar alltså som förtjockningsmedel. Fyllningen fick en maffigt kryddig smak av främst:
- Ingefära
- Muskot
- Vanilj
Mispelfrukterna hade dessutom en underbar mandelsmak, överfört från kärna till frukt under inläggningen. På grund av aningen för många linfrön blev smaken i skalet dock lite för matigt. Det hade passat bättre som en matpaj, fylld av oliver, tomater och annat gott - något jag får spåna vidare på. I vilket fall som helst var smakerna i del hela harmoniserade och vi njöt uppe på terrassen under en otroligt klar stjärnhimmel.
Toppad med ingefära/apelsin/cacaosmörkross och Bipollen
Tarten tog nästan slut och byn i fjärran såg ut som ett Disneyslott
Strålglans till er
In bliss

Tarten tog nästan slut och byn i fjärran såg ut som ett Disneyslott
Strålglans till er
In bliss
Det låter helt underbart! Har hört att det är en kurs i personlig utveckling på gång hos er?! Jag kommer!!!!!
SvaraRaderaDu skriver så otroligt vackert!
Varma hälsningar
Magdalena