Det är nästan så att man inte kan sova nätter som denna. Nätter så vackra med stjärnor lysandes på valvet och med snö sakta fallandes. Inte så att det blir mörkt, nej, snö så skir att det skulle kunna ge ljus till den mest dystra stunder. Tiden här på Capellagården börjar nämligen lida mot sitt slut och vi börjar inse att denna perioden snart kommer att vara det vackraste av minnen.
Under hösten har vi samlats tillsammans med varandra och tillsammas med naturen för att ta hand om det starka växande. Äpplen i överflöd blev en paj faderalla till en filmkväll och kom sedan i repris så att även resten av klassen fick smaka!
Under hösten har vi samlats tillsammans med varandra och tillsammas med naturen för att ta hand om det starka växande. Äpplen i överflöd blev en paj faderalla till en filmkväll och kom sedan i repris så att även resten av klassen fick smaka!

Äppelpaj med vanlij/cocoa glasering
Pajskal till en stor form
Äppelcreme
- 5dl blandade solrosfrön, krossade linfrön, pumpakärnor, blötlagt bovete & kokos
- 3 msk kanel
- 5 torkade dadlar
- 2msk honung
Äppelcreme
- 7 rivna svenska äpplen, blandade sorter från vår fruktträdgård
- 1 st malen stjärnanis
- 1 krm malen kryddnejlika
- 0.5 dl Kakaosmör
- 0.5 dl kokosfett --ekologiskt och kallpressat!
- en nypa äkta vanilj
- eventuellt en tsk honung
Fyll pajskalet med äppelcremen, dekorera som du känner för, och häll över glaseringen. Efter en liten stund i kylen har glaseringen stelnat och pajen kan avnujtas direkt<3>Kakaosmöret ger en ljuvlig chokladsmak samtidigt som det är fullspäckad av antioxidanter! Det är även perfekt att smörja in torra vinterhuden med!
Jag använder en cremé till hela kroppen,
som jag gjort av just kakaosmör, kokosfett och
äkta vanilj. Principen borde ju vara att vi inte
smörjer in oss med någonting vi inte kan äta!
Kärlek inifrån och ut!
E
Jag använder en cremé till hela kroppen,
som jag gjort av just kakaosmör, kokosfett och
äkta vanilj. Principen borde ju vara att vi inte
smörjer in oss med någonting vi inte kan äta!
Kärlek inifrån och ut!
E
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar