söndag 3 januari 2010

Morgonguld Rawmousse(E)



Inte ens Sydafrika kunde förbereda mig för denna värme..
Kroppen försöker att anpassa sig så gott det går till nya miljöer, annan mat, hög temperatur och helt annan bakteriekultur. Det gäller att hänga med i svängarna och vara så kärleksfull man bara kan mot sin kropp (och själ såklart!)
Först och främst, vatten! Saltdepåerna sinar också vilket gör sig påmint genom ett konstigt craving för djungelvrål (som jag fyller på annat vis). En Probiotika pillerusk varje dag hjälper magen och förhindrar kulurkrockar därinne.

En fantatisk och enkel sak som också hjälper är att skapa en rutin, en liten egen stund och process som få din fulla koncentration. Här bli det morgonen som glimmar! Jag har samlat på mig en hel del proviant under resans gång och många av frukostens ingredienser är därför inte helt och hållet närproducerade..dock underbara!



Raw Carob/Cacaomousse

En mosad banan
1½tsk Soyaprotein (GMO fritt från Wholefoods)
1½tsk Cacao
1½tsk Carob
1 tsk hackad färsk Ingefära
En gnutta Maca
En gnutta Acai
En gnutta Kanel

Resultatet blir fantastiskt gott och konsistenen som maffig chokladmousse tack vara soyaproteinen! Gör din egen variant genom att blanda i det du känner din kropp behöver (och vad som finns att tillgå). Frukost, lunch, middag, dessert. Whenever:)
Detta toppar jag med vad som faller mig in. På bilden blev det Rambutan, nötter som hjälper till att ta upp vitaminerna, äpple och rosmarin.

Jag mumsar och tackar Moderjord sen tar jag ett glas Afrikanskt Rooibosthé och ett dopp!

Love
E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...