tisdag 27 oktober 2009

Colorexplotion on a plate (E)

Trädgården jag arbetar med håller på att ta fantastisk form, varje dag visar sig en ny del av det som fått vila så länge. Äppelträdet stoltserar nu efter en riktigt antroposofisk behandling med lerinpackning, sårbalsam (allt hämtat från resten av trädgården såklart!) kärlek och omhändertagande. Kullerstenarna tackar för borttagandet av deras cementlager. Tänk till våren när alla nya perenner kommer att spira!

Ronnie, en kär vän till familjen som jag anlägger innergården till, är trevligt nog också väldigt mat och hälsointresserad. Vi har många givade samtal och kunskapsutbyte dessa dagar. I köket finns bla en riktigt juicecentrifug där de mest vitaminspäckade drycker kan göras. Denna lunch trollade vi fram för ett par dagar sedan efter en cementfylld vända till tippen..


Just nu har jag som mål att äta minst ett Rawfood mål om dagen, utöver det blir det ganska varierat på den fronten. Mer om det kan jag förklara senare. Ronnie blandade till en fantastisk juice med bla Rödbeta, morot,selleri, citron och äpple. Nu säger jag bland annat eftersom man verkligen kan ta i vad man vill, efter tycke och smak.

Jag stod för det övriga på tallriken som blev:
  • En mycket vitlöks o chilistinn bönröra på kindneybönor och kikärtor+ persilja från gården
  • Hyvlade rödbetor ingnuggade med kallpressad olivolja och timjan från gården
  • Olivoljemasserad färsk spenat
  • Champinjoner
  • Alfalfagroddar
  • A pinch of Himalayan salt and black pepper
Ett stycke otroligt färgsprakande lunch med massor utav energi. Perfekt när mörkret lägger sig lite tidigare och molnen är grå.

Kom ihåg att det alltid är blått och strålande ovanför!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...